The Brook

Year Completed: 2022
Project Size: 10,189 Sqft

The new worship center for The Brook was completed in June of 2022. Guests are welcomed through a spacious lobby lined with walls of windows that fill the space with natural light. At the main entry, the illuminated church logo greets visitors and highlights the stone feature wall. Before heading into a service, guests can grab a cup of coffee at the welcome station constructed of urban brick. When the weather allows, floor to ceiling height rolling glass doors open to allow for activities to flow into the exterior courtyard adjacent to the lobby. The new worship space allows seating for over 400 with exposed structure and subtle colors.

The exterior of the Worship Center consists of a modern, alternating cool color palette resembling faux metal panels to connect with the materials of the existing campus. Warm stone transitions the cool colors to the earth below. The Brook’s signature blue canopy highlights the building entrances and provides shade for the Lobby glazing. The Worship Center’s proximity to the other buildings on the campus ensure easy wayfinding for guests and families and makes an eye-catching statement to the adjacent highway.